.
http://kaaidyksterstable.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/famdeboer2gk-is-90.jpglink
http://kaaidyksterstable.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/zgk-is-90.jpglink
http://kaaidyksterstable.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/pietrick remmelritegk-is-90.jpglink

Nieuws

 25 juli

Hendola B (v.Don Schufro) behaalde vandaag op de jonge veulenkeuring te Tolbert een 1e premie en een derde plaats in haar rubriek.

15 juli

Dit weekend startte Jovancka Wotherspoon in de klasse Z2-dressuur en behaalde 212 punten. Hiermee is Wotherspoon Z2-geklasseerd.

Gerjanne wist zich dit weekend zowel met Melvin in de klasse Z1-dressuur als met Cedric TG in de klasse L1-dressuur te selecteren voor de Friese kampioenschappen. Helaas is dit niet toegestaan en zal zij een keuze moeten gaan maken. Voor Melvin was dit een prima prestatie, want het was alweer een half jaar geleden dat hij voor het laatst in de dressuurring was te zien. In de tussenliggende periode is voornamelijk springgericht getraind en gestart in de wedstrijd en inmiddels is deze combinatie M-springen. Deze training heeft hem zeker goed gedaan, want in de dressuurring loopt hij als nooit tevoren. Nu nog even de puntjes op de i en dan is dit zeker een combinatie waarmee rekening dient te worden gehouden.

BESCHUIT MET MUISJES

Geboren Hendola B op 23 juni

Don Schufro x Sandro song

 

12 juli

Double H Farm is also pleased to announce a new addition to their 
stallion line-up, Desendo B. Desendo B is a four-year-old Dutch 
Warmblood stallion by Don Romantic x Sandro Song. Double H Farm 
purchased this talented dressage newcomer, who is ridden by Swedish 
Dressage Olympian Pether Markne, this year. Desendo B will be available 
next season once he is collected and Markne plans to compete with him in
Wellington, Florida, next winter.

“Pether has helped me on my flatwork for years,” said Quentin Judge. 
“We are very excited to work with him and make Desendo B available. He 
is a horse for the future of the sport and we believe he will be a great
addition.”

Bovengenoemd bericht kwamen we tegen op internet. We zijn erg trots op ons fokproduct Desendo B. Hendola B is de halfzus van deze talentvolle hengst.


 

2 juni

KS SUCCESVOL IN ORANJEWOUD

Pietrick en Jovancka waren dit weekend naar CH Oranjewoud getogen. Altijd leuk om hieraan mee te doen. Jovancka en Wotherspoon reden in de Z1-dressuur een super eerste proef, welke werd beloond met maar liefst 224 punten. De tweede proef, die inderdaad ietsje minder was, was goed voor 204 punten. Dit resulteerde in een tweede en vijfde prijs voor deze combinatie. Pietrick kon de lijn die ze een aantal weken geleden heeft ingezet met Remelrite (moeder van Wotherspoon) vasthouden en reed ook twee prima proeven in dezelfde klasse. De 209 en 205 punten waren goed voor een vijfde en vierde plaats in het eindklassement. Een topweekend dus voor de Kaaidykster Stable. 

 

 


26 mei

Succesvolle bixiedag P.C. 't Haske

Weer een drukke dag gehad. Vandaag was de jaarlijkse bixiewedstrijd van P.C. 't Haske en zowel Pietrick als Jacquelien zitten in de organisatie hiervan. Jolanda was  BHV-er en kantinejuffrouw en Jan Meine mocht het parcours verhogen. Daarnaast waren Ilse en Elieke deelneemsters en Gerjanne hun groom. Al met al een heel familiegebeuren. Voor Elieke die bijna jarig is, was het een topdag. Zij viel zowel met dressuur als met springen in de prijzen. Ilse mocht twee keer de stimuleringsprijs mee naar huis nemen. 

 

14 mei

BESCHUIT MET MUISJES


Geboren Herrite B

Dontango x Farrington

 

 

KS namens psv haskelân gastheer kring de drie stromen

Zaterdag 12 mei jl. was b(r)oer Berno en daarmee ook de Kaaidykster Stable mede gastheer namens PSV 't Haskelân voor de leden van kring de drie stromen.


Op deze wedstrijd maakte Pietrick na anderhalf jaar door ziekte niet te zijn uitgekomen op wedstrijden haar rentree met Remelrite. En niet onverdienstelijk. Ze behaalde in de klasse Z1-dressuur de tweede prijs met 207 punten. Een prima rentree voor deze combinatie. 

Gerjanne wist met Cedric TG een eerste prijs in de klasse L1-dressuur te scoren met 190 punten. Met Melvin sprong ze twee super parcoursen in de klasse L en behaalde hiermee een eerste en tweede prijs. Elieke kon met Karina in de klasse B wederom een winstpunt noteren met 190 punten. En onze Ilse en Papillon oefenen  gewoon nog even door, maar ze komen eraan.

Gerjanne en Cedric TG                                     Gerjanne en Melvin


 Pietrick en Remelrite                 Ilse en Papillon                    Jovancka en Wotherspoon

2 mei 2012


Gerjanne en Elieke wisten zich tijdens de Wietse van der Velde-bokaal georganiseerd door PSV 't Haskelân in de prijzen te rijden. Elieke reed met Karina in de klasse bixie A springen een foutloos parcours met een zeer hoge stijlwaardering van 79 punten naar de eerste plaats. Gerjanne en Melvin deden hier maar nipt voor onder en behaalden een tweede prijs door ook een foutloos parcours en een foutloze barrage te rijden.

Deze bokaal wordt verreden over drie springwedstrijden en er vallen dus iedere wedstrijd klasseringspunten te verdienen. De dames Bijker hebben in ieder geval een prima start gemaakt. En dat voor deze dressuuramazones (?).

 

 

 


 

Succesvolle 1e Open dag Kaaidykster Stable zaterdag 14 april 2012

Naar aanleiding van de open dag van de boerderij van broer Berno, besloot in navolging hierop de Kaaidykster Stable ook haar deuren open te zetten voor belangstellenden. Het publiek werd getrakteerd op diverse demonstraties van de fokproducten en wedstrijdpaarden/-pony's  van deze stal.

Zo werd als eerste Bellerite B gepresenteerd onder het zadel door Aldert Otter. Hierna wisselde Gerjanne Bijker hem af met haar pony Cedric TG. Vervolgens kwam Aldert nogmaals in de baan met de zeer talentvolle Westpointdochter Canieta B. Als vierde stond een pas de deux van Pietrick met Remelrite en Gerjanne met Melvin op het programma. Als afsluiting werd de jongste telg van de stal nog even geshowd voor het publiek, welke veel oh's en ah's deed ontlokken bij de jongste toeschouwers.

Gedurende een aantal momenten op de dag konden onder begeleiding van Ilse en Elieke de jongste bezoekers een ritje maken op Papillon en Karina. 

Tijdens de open dag mocht iedereen een leuke naam voor het veulentje bedenken. Heel veel originele namen kwamen voorbij, zoals Hippie, Halster, Harry, Hidde, Henk etc. Maar vanaf vandaag zal deze hengst verder door het leven gaan met de naam: Hurricane B

Geboren 26 maart 2012

Hurricane B, Uphill x Farrington

Voor filmpje van deze open dag, klik op onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=PceuMpsMoas

 

7 april 2012

Gerjanne haalde vandaag met Cedric TG in de klasse L1-dressuur haar eerste twee winstpunten binnen met respectievelijk 183 en 184 punten. 

6 april 2012

Vandaag werd de eerste kringwedstrijd alweer gehouden in Vinkega. Elieke en Ilse verschenen beiden in de ring. Elieke behaalde met haar pony Karina van de Bienberg  haar tweede winstpunt met 184 punten. Ilse had wat minder geluk. Haar pony Papillon is nog erg jong en moest nog even wennen aan het buiten rijden. De volgende keer beter. Ze gaan in ieder geval flink door met oefenen. 

1 april 2012

Gerjanne Bijker was vandaag te vinden in Sonnega met haar pony Melvin. In de klasse L-springen sprongen ze tweemaal een foutloos parcours en foutloze barrage. Dit bleek goed voor een verdiende tweede plaats in het eindklassement.


31 maart 2012

Elieke Bijker behaalde vandaag in Sintjohannesga met een score van 183 punten haar eerste winstpunt in de B-dressuur met haar pony Karina van de Bienberg.

<p><strong><a href="http://www.youtube.com/watch?v=PceuMpsMoas">http://www.youtube.com/watch?v=PceuMpsMoas</a></strong></p>

Copyright © 2014 - Kaaidyksterstable.nl